Påsken

Varmt välkommen att spendera påsken i Orsa! Njut av vårens intåg och ta del av det stora aktivitetsutbudet som finns. På anläggningen finns året runt öppna Orsa Bowling och McGregors Sportbar och i Orsa Grönklitt, endast 15 km från campingen, finns skidåkningen både på längden och utför. 

Påskprogram  

Torsdag 9 april – söndag 12 april

Svarte Piratens äggjakt
Välkomna in till bowlingen för att hämta ert piratpass. Ni letar sedan på egen hand efter de gömda äggen och tar med dessa till bowlingen i utbyte mot en stämpel. När hela piratpasset är fyllt, lämnar ni sedan in det till bowlingen för att få en påskpresent.

Påskerbjudande i restaurangen
Tvårättersmeny för 325 kr.
Förrätt: Gravad lax med hovmästarsås
Varmrätt: Lammytterfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Fredag 10 april

Barnens påsk 15:00-17:00
Påskpyssel och påskkärringsmålning på Orsa Bowling. Tillsammans bygger vi våra alldeles egna påskkvastar och målar oss till påskkärringar.

Camping
20%

Under påskhelgen erbjuder vi 20 % rabatt på allt boende, med koden "Påsk2020". Gäller endast vid nybokningar och kan ej kombineras med andra rabatter. 

Se priser och boka

Stugor
20%

Under påskhelgen erbjuder vi 20 % rabatt på allt boende, med koden "Påsk2020". Gäller endast vid nybokningar och kan ej kombineras med andra rabatter. 

Se priser och boka

Aktiviteter för hela familjen

Längdskidåkning

Endast 15 km från Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Orsa Grönklitt en perfekt destination för att vässa tekniken eller kanske prova för första gången. Dessutom på äkta snö, sån som faller från himlen – inte maskiner.

 

Service, modern skidskola, närhet och perfekta spår gör att allt fler längdåkare hittar till Orsa Grönklitt – där du även får hjälp att hitta utrustningen som passar just dig.

 

Orsa Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 13 mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att anläggningen sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Det är kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjälliknande myrspår och mysiga skogsspår – där hela 12 km är belysta. På Längdcentrum har många jobbat med skidor hela livet, och kan verkligen hjälpa dig.

Alpint

Endast 15 km Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Den stora kombinationen av olika slags utförsåkning och att allt finns nära varandra är det som gör Orsa Grönklitt unikt. Toppstugan ligger inte långt bort, i vilken backe du än är. Pisterna finns i olika svårighetsgrader, från grönt till svart. Och ofta är en nedfart uppdelad så du och dina kompisar kan åka samma backe men med olika svårighetsgrader.

 

Utmaningar hittar du både i pisten och off-pist. Vi har svarta backar som kan bjuda på hisnande fartupplevelser och off-piststråk genom trolsk skog. Hitta din egen väg genom skogen eller följ spåren från tidigare våghalsar – allt efter din egna förmåga. För dom med lite mindre skidor är Bärras off-pist en favorit!

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är med sina 325 000 kvm Europas största Rovdjurspark av sitt slag.
Vår rovdjurspark är ingen vanlig djurpark, utan en unik möjlighet att betrakta djuren i deras naturliga miljö. 
Här lever björn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida.

 

I parken finns ett femtontal björnar. På Tigerberget regerar våra amurtigrar (populärt kallade Sibiriska tigrar). Orsa Rovdjurspark  har den näst största isbjörnsanläggningen i världen, Polar World. Här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. På området finns även Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet!

 

I Orsa Rovdjurspark kan du besöka de fina utställningarna i bland annat Polar World och Tiger Mountain. I Rovdjurscentrum som är entrébyggnaden till parken finns det både permanenta utställningar och tillfälliga. I parken är dagligen publika aktiviteter som man finner anslag om i entréerna, man kan även boka in sig på olika aktiviteter. 

 

Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Ta gärna med kikare eller hyr en i entrén.

Hur vill du bo?

Orsa Bowling och McGregors Sportbar

I samma byggnad som receptionen finns Orsa Bowling och McGregors Sportbar som är öppet året runt.

 

Här finns bowlingbanor, spelhörna och en sportbar som serverar från en amerikanskinspirerad meny.